Bushido Kwai Wondelgem

(klik op naam voor startprogramma)

 
lesgevers
trainingsuren
programma
historiek
ledenlijst
jeugd
foto's
Frank's Blog
links
Ga naar Bushido Kwai Wondelgem - Aikido Ga naar Bushido Kwai Wondelgem - Jiu Jitsu Ga naar Bushido Kwai Wondelgem - Eskrima Ga naar http://www.Bushido-Kwai.be Ga naar http://www.Bushido-Kwai.be
 

Wet op zelfverdediging
Inschrijvingsdocumenten
Clubreglement

 
Wat is Eskrima?
 

Het Eskrima is een echt systeem d.w.z. geen verzameling van afzonderlijke techniekjes maar een krijgskunst met een zorgvuldig uitgekiende opbouw dat de leerling in staat stelt de principes van het gewapend vechten door te trekken naar de ongewapende zelfverdediging.Het systeem Eskrima is ook compleet d.w.z. het wil aan haar beoefenaars onder alle omstandigheden een optimale verdediging bieden. Een Eskrimador (eskrimabeoefenaar) wordt dan ook getraind in alle mogelijke aspecten van de moderne zelfverdediging: stok, mes, klemmen, stoten, trappen, 2 stokken, stok en mes, grondwerk...Wat het Eskrima zo uniek maakt is dat de leerling eerst leert zich te verdedigen met wapens en nadien evolueert naar ongewapende verdediging. In alle andere gevechtsporten is het net andersom, maar men kan zich de vraag stellen of deze aanpak niet de betere is.

 

Aanvallen naar gevoelige punten, klemmen, stoten, trappen, zelfs een ongetraind en fysiek zwak persoon kan zich ongewapend perfect leren verdedigen met het Eskrima.

Eskrimatraining

 

De beginnende Eskrimador leert in de eerste plaats vechten met de "baston", dit is een rotanstok van 60cm. Hij/zij leert de verschillende slagmethodes, ontwapeningen, klemtechnieken en controles d.m.v. de stok. De leerling wordt ook vrij snel ingewijd in de ongewapende zelfverdediging en in de verdediging tegen mes.

 

In een zeer vroeg stadium leert een Eskrimador zich dus al verdedigen in alle mogelijke situaties.Kenmerkend voor de Filippijnse gevechtsporten zijn de vele drills, zij laten toe een beweging zeer vaak te herhalen in een korte tijd. Op deze manier wordt een techniek echt "ingedrild” zodat de leerling ze ook daadwerkelijk leert toepassen.

 

 

Tijdens de training wordt ook veel aandacht besteed aan de Sinawali, dit is het werken met 2 stokken tegelijk. Deze oefeningen ontwikkelen een buitengewone coördinatie, souplesse, beweeglijkheid en gratie. Aangezien de stokken, net als de armen, even lang zijn, kun deze technieken net zo makkelijk in het ongewapend gevecht gebruikt worden.

 

Er wordt getraind met de nadruk op "flow", d.i. het flexibel kunnen reageren op de reactie van de tegenstander.Het doel van de training is echter niet alleen fysieke weerbaarheid, maar ook de ontwikkeling van het zelfvertrouwen, stressbestendigheid en het bieden van de uitlaatklep waar iedereen wel eens behoefte aan heeft.